UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran majnika.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto majnika.si nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA SPLETNA STRAN STUDIO-SOMA.NET

Spletna stran uporablja naslednje piškotke, ki so obvezni za delovanje spletne trgovine:

WooCommerce wc_session_cookie (48ur) Uporablja se za spletno trgovino na sistemu WooCommerce. in je obvezen za delovanje spletne trgovine.
WooCommerce woocommerce_cart_hash (čas seje)
Omogoča izvedbo spletnega nakupa in je obvezen za delovanje spletne trgovine.
WooCommerce woocommerce_items_in_cart (čas seje)
Beleži vsebino vaše košarice in je obvezen za delovanje spletne trgovine.
WordPress Login wordpress_[hash]wordpress_logged_in_[hash] (čas seje)
wordpress_test_[hash] (čas seje)
wordpress_test_cookie (čas seje)
Piškotke uporablja WordPress, sistem za urejanje vsebine. Ob prijavi se ustvarijo piškotki ki si zapomnijo sejo prijavljenega uporabnika. Vsi podatki so anonimni. Piškotki so obvezni za delovanje strani.
WordPress UI wp-settings-[UID] (1 leto)
wp-settings-{time}-[UID] (1 leto)
 Wordpress uporablja ta dva piškotka za nastavitev sprememb in pogleda. Je nujen za delovanje spletne strani.
Blog/Post Comments comment_author
comment_author_email
comment_author_url
 Ob komentiranju na  strani se lahko shrani piškotkek, ki si zapomni podatke, ki se ob naslednjem komentiranju naložijo, da jih ni potrebno ponovno vnašati.